Routebeschrijving


View Larger Map


Plan mijn reis

Bus

  • Bus 22: Vanaf Centraal Station richting Indische Buurt, halte Veelaan (iedere 20 minuten). Vertrekhalte Centraal Station is bij de busstation voor het Victoria Hotel. Loop naar het gebouw van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (groot grijs pakhuis). Aan de achterzijde van dit gebouw bevindt zich het Persmuseum.
  • Bus 48 vanaf West via Centraal Station Amsterdam. Vertrekhalte bij Centraal Station is bij de busstation voor het Victoria Hotel. De bus neemt een prachtige route langs het IJ. Rij mee tot halte Borneolaan en loopt dan verder de C. Van Eesterenlaan af. Direct over de brug loopt u links de (Zeeburger) kade op.
  • Bus 65: Vanaf Station Zuid (via Amstelstation) richting KNSM Eiland, halte Veelaan. U vind het Persmuseum aan de kadekant, bij het water. U kunt zich oriënteren op de vlaggen.

Tram

  • Tram 14 naar het Javaplein (5 minuten lopen)
  • Tram 10 naar de Van Eesterenlaan (5 minuten lopen)
  • Tram 7 naar de Molukkenstraat (10 minuten lopen)

Meer informatie: www.9292ov.nl >>

Trein

Vanaf Centraal Station: één van de hierboven genoemde bussen
Vanaf Station Muiderpoort: lopend (ca. 15 minuten). U loopt de Insulindeweg op (oostelijke richting) en gaat na ongeveer 500 meter links op de Molukkenstraat. Deze loopt u af tot u het gebouw van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis bereikt (pakhuis recht voor u). Aan de achterzijde van dit gebouw bevindt zich het Persmuseum.
Meer informatie: www.ns.nl/reisinfo >>

Auto

Vanaf de rondweg (A10) afslag Zeeburg (S114). De borden Zeeburg volgen. Voor de Piet Heintunnel linksaf, richting Indische Buurt. Bij de eerste stoplichten na de brug rechtsaf. Vervolgens de tweede rechts. Bij de rotonde de tweede afslag nemen (= doodlopend) om op de Zeeburgerkade te komen. Deze geheel uitrijden (ca. 400 m.), aan het einde bevindt zich het Persmuseum.
Ga naar de routeplanner van de anwb >>

Coördinaten:

52.369191, 4.940302