Volwassenen

Het Persmuseum heeft een uitgebreid educatief aanbod voor leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs. Maar ook voor volwassenen is er genoeg te doen! We bieden verschillende mogelijkheden voor groepen volwassenen, bijvoorbeeld voor een bedrijfsuitje, familiebijeenkomst of ander groepsuitje.

 

Rondleiding

Een ervaren museumdocent vertelt u over alle scoops en canards uit de pershistorie.

Workshop cartoontekenen

Altijd al eens willen weten hoe een cartoonist tot zijn ideeën komt? Of hoe u zelf, samen met collega’s, vrienden of familie een fantastische politieke tekening moet maken? Onze cartoondocent legt het u haarfijn uit, en geeft u de gelegenheid om onder begeleiding zelf tot een mooi resultaat te komen tijdens de workshop cartoontekenen voor volwassenen!

Workshop Levendige Teksten

In de workshop ‘Levendige teksten’ leer je door middel van journalistieke technieken en een stoomcursus interviewen hoe je hoe je een levendige tekst maakt. De workshop wordt gegeven door de ervaren journalist en trainer Barbara Schilthuis.

Workshop Fotojournalistiek

Samen aan de slag met (nieuws)fotografie. Sandra Hartgerink of Renate Buschman van het ervaren fotografiebureau Blinkfotografie, legt aan de hand van voorbeelden uit hoe je tot een goede (nieuws)foto komt. Tips en tricks om handiger en slimmer te fotograferen met je camera of smartphone!

Arrangementen

Het Persmuseum kan op aanvraag een arrangement regelen voor bedrijfsuitje, feest of partij. Workshops en een rondleiding in combinatie met lunch of diner, drankje en hapje, lezing of nog anders.

Informatie of boeken?

Voor meer informatie, prijzen en/of boekingen kunt u bellen of mailen met 020-6928810 of info@persmuseum.nl of vul het boekingsformulier in.

Onderzoek

Het Persmuseum stelt haar archieven ter beschikking voor onderzoek. Via de catalogus kunt u bekijken welke materialen uitleenbaar zijn. Deze kunt u opvragen bij de balie van de studiezaal van het Internationaal instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). Voor meer informatie of overige vragen kunt u altijd bellen met het Persmuseum. Kijk ook op de webpagina onderzoek en collectie voor meer informatie.
Voor meer informatie, prijzen en/of boekingen kunt u bellen of mailen met 020-6928810 of info@persmuseum.nl of vul het boekingsformulier in.