Workshop Cartoontekenen

De workshop Cartoontekenen wordt gegeven door een bekende cartoonist. Onder intensieve begeleiding en met actuele voorbeelden leren leerlingen hoe je een politieke tekening kunt interpreteren en analyseren. Dat dat geen overbodige luxe is blijkt wel uit dit artikel van Trouw. Vervolgens krijgen je alle ingrediënten mee om zelf tot een goed idee te komen voor een cartoon en deze uit te voeren in het praktijkdeel van de workshop!

Boek nu!

Tjeerd Royaards is oprichter van cartoonmovement en werkte onder andere voor NRC-next, de Volkskrant en De Pers.
www.tjeerdroyaards.com

Hajo de Reijger werkt als freelance illustrator en cartoonist voor NRC HandelsbladNRC Next en tot voor kort de Pers. Zijn cartoons en illustraties belichten politieke en sociologische zaken op kritische wijze.
www.studiohajo.nl

HAJOafbeeldingen copy

Maarten Wolterink tekent voor regionale dagbladen zoals Het Leidsch Dagblad en Almere Vandaag 5 cartoons per week. Meer politiek getinte cartoons voor tijdschrijft De LinkerWang. Daarnaast tekent hij ook live cartoons zowel digitaal als op papier.
www.mwcartoons.nl

WOLTERINKafbeeldingen copy

TRIK; Politiek cartoonist, illustrator, ontwerper. Docent aan de kunstacademie Zwolle. Plaatst heldere, humoristische kanttekeningen bij het nieuws, fileert met vlijmscherpe beeldtaal situaties tot op het bot. Heeft een wekelijkse cartoon in de Nieuwe Revu en is werkzaam voor diverse opdrachtgevers.
www.illustrik.nl

trikafbeeldingen copy

 

Niveau:
Alle niveaus, afgestemd per onderwijsgroep
Duur programma:
circa 1,5 uur
Prijs:
€ 150,- (in het museum), € 175,00 (op lokatie, excl. reiskosten)
Vak:
Maatschappijleer, Beeldende vakken