http://persmuseum.nl/expositie/er-verandert-niks-hoor/

‘Er verandert niks hoor!’ Peter van Straaten, dé tekenaar van het gehannes en gedoe

2 maart 2017 t/m 18 juni 2017

Na een kleine hommage aan de onlangs overleden Peter van Straaten, komt het Persmuseum nu met een grotere expositie over de geliefde tekenaar. De nadruk ligt op zijn politieke tekeningen, waaronder klassiekers over Lubbers en Balkenende. Peter van Straaten was erg betrokken bij het Persmuseum en gaf in de loop van de tijd een grote hoeveelheid politieke tekeningen in bewaring. Hij won vijf keer de Inktspotprijs. De winnende tekeningen zijn allemaal te bewonderen.

Naast dit belangrijke deel van zijn oeuvre zal er veel ander werk te zien zijn, zoals Vader en Zoon, Het Dagelijks Leven, Agnes, erotische tekeningen en de allereerste tekening in het Parool, uit de tijd dat hij reportagetekenaar was.

Het Haagse gekonkel, het menselijk gehannes en het gedoe tussen de generaties en tussen de lakens. Allemaal maakt het onderdeel uit van het universum dat Peter van Straaten in zijn lange carrière schiep in zijn rake stijl en dat aan zoveel mensen herkenning, ontroering en vaak een schaterlach ontlokt.logos-website


Andere exposities