Parool Brassov De kus

Het Parool 75. Een beeld van een krant

11 februari 2016 t/m 3 april 2016
Zeeburgerkade 10

Op 10 februari 1941 verschijnt Het Parool voor het eerst, als illegale krant. Na een bewogen geschiedenis van 75 jaar zal de Amsterdamse krant binnenkort in een geheel nieuwe vormgeving verschijnen.

Ter gelegenheid daarvan opent op 11 februari de tentoonstelling Het Parool 75. Een beeld van een krant, samengesteld door het Persmuseum en Het Parool.

Een compact overzicht van 75 jaar Parool-vormgeving, met covers, tekeningen, foto’s en affiches. Joep Bertrams (tot voor kort cartoonist van het Parool) maakte een selectie cartoons en strips die kenmerkend zijn voor de krant. Koos Staal, grafisch vormgever van onder andere het Parool en auteur van het boek De krant van gisteren, gaf zijn deskundig commentaar op de covers van het Parool door de jaren heen.