Vrij Nederland verlengd t/m 18 september!

18 mei 2016 t/m 18 september 2016
Zeeburgerdijk 10

De tentoonstelling Vrij Nederland: overzicht van een eigenzinnig opinieblad is samengesteld naar aanleiding van het verschijnen van het boek De gouden jaren van het linkse levensgevoel – Het verhaal van Vrij Nederland van John Jansen van Galen.

De nadruk van deze compacte tentoonstelling ligt vooral op de ontwikkeling van de vormgeving van Vrij Nederland, de metamorfose van een gestencild en oorspronkelijk maandelijks verschijnend verzetsblad, opgericht in 1940, tot een fraai opinieweekblad op glanzend papier.

De expositie beslaat de periode vanaf de oprichting in augustus 1940 tot en met nu. Aan bod komen onder andere beeldbepalende personen als Renate Rubinstein en Hugo Brandt Corstius, belangrijke fotografen als Dolf Toussaint en Willem Diepraam en niet te vergeten illustratoren en cartoonisten als Yrrah en Peter Vos.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:

logo-stimuleringsfonds-journalistiek-svdj

balans