Hajo wint de Junior Inktspotprijs 2015-2016

10 maart 2017

Gisteravond, donderdag 9 maart, werd in Beeld en Geluid in Hilversum de Junior Inktspotprijs (JIp) uitgereikt aan tekenaar Hajo.

Zijn tekening van president Donald Trump, die als holbewoner het Vrijheidsbeeld achter zich aan sleept, werd door leerlingen van het voortgezet onderwijs uitgeroepen tot de beste politieke tekening 2015-2016. De Junior Inktspotprijs is het kleine broertje van de Inktspotprijs en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Pers en Prent.

Het gebruik van de tekening als informatiemiddel, ook in de stripjournalistiek, neemt een vlucht en is belangrijk. Het biedt leerlingen een speelse en mediawijze manier om maatschappelijke of politieke vraagstukken in de klas te behandelen. Vragen als ‘’Wat zie je?’’, ‘’Wie heeft het gemaakt?’’ of “Waarom is deze tekening goed?’’, scherpen het kijken en het kritisch denken.

Namens het Persmuseum van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs Hajo!