Bertrams wint cartoonwedstrijd

16 maart 2017

De onafhankelijke jury van de kunstcommissie Nieuwspoort heeft samen met Wilco Boom, parlementair redacteur van de NOS, en Bart Maat, nieuwsfotograaf Binnenhof,  de winnaar bekend gemaakt van de digitale expositie “Met het oog op de Verkiezingen”. De expositie en de wedstrijd werden georganiseerd door het Persmuseum. De tekeningen waren de afgelopen 21 dagen behalve daar ook te zien in Nieuwspoort, de Openbare Bibliotheek van Den Haag, Beeld & Geluid in Hilversum en Zentrum für Niederlande-Studien in Münster.

De eerste prijs gaat naar Joep Bertrams voor zijn tekening van Asscher: “In de lift” , verschenen op 3 maart 2017 in de Limburger

“Op het moment van selectie maar ook achteraf het sterkste onderwerp gebleken. Sterke prent die een beginnend drama aankondigt” aldus Marinus Potman, de voorzitter van de Kunstcommissie Nieuwspoort.

De 2e prijs gaat naar Arend van Dam voor zijn tekening “Blinde Geleidehonden”.

De 3e vermelding gaat naar Mirjam Vissers voor haar tekening van Wilders en Rutte die in gepast tenue naar een bokswedstrijd op tv kijken, verschenen op 25 februari 2017 in het Financieele Dagblad.

asscher-lift arend-van-dam wilders-en-rutte