Uitreiking Junior Inktspotprijs

7 maart 2017
http://persmuseum.nl/uitreiking-junior-inktspotprijs/

Aanstaande donderdag, 9 maart 2017, wordt in Beeld en Geluid in Hilversum de Junior Inktspotprijs uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt door Pieter Broertjes, Burgemeester Gemeente Hilversum en Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Persmuseum.

De Junior Inktspotprijs (JIp) wordt uitgereikt aan de tekenaar van de beste politieke tekening van het afgelopen politiek jaar. De Junior Inktspotprijs is het kleine broertje van de Inktspotprijs en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Pers en Prent. Leerlingen van het voortgezet onderwijs kiezen de winnaar van de Junior Inktspotprijs.

Het gebruik van de tekening als informatiemiddel, ook in de stripjournalistiek, neemt een vlucht. Het biedt leerlingen een speelse maar ook mediawijze manier om maatschappelijke of politieke vraagstukken in de klas te behandelen. Vragen als; Wat zie je? Wie heeft het gemaakt? Waarom is deze tekening goed? Scherpen het kijken en het kritisch denken.

Na het officiële gedeelte kunt u onder het genot van een drankje napraten én tegelijk een bezoek brengen aan de tentoonstelling Let’s YouTube.

Er zijn nog een aantal plekken vrij voor deze feestelijke uitreiking! Aanmelden kan eenvoudig via dit email adres: secretariaat@beeldengeluid.nl

Datum: donderdag 9 maart 2017
Locatie: Let’s YouTube in Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1 in Hilversum
Tijdstip: De uitreiking is om 17:30 uur (inloop vanaf 17:00 uur). Bezoek aan tentoonstelling en borrel van 18:00 – 19:30 uur