BeNe-Cartoonprijs

Het Persmuseum toont vanaf 8 oktober 2004 in een grensoverschrijdende tentoonstelling werk van Belgische en Nederlandse politiek tekenaars. De genomineerden voor de Nederlandse Inktspotprijs en Press Cartoon Belgium dingen samen mee naar de BeNe-Cartoonprijs.

GAL Knack, 15-10-2003

Duif. GAL
Knack, 15-10-2003

Winnaar van de BeNe Cartoonprijs 2004 is de in Brussel woonachtige tekenaar en graficus Gal (Gerard Alsteens). Zijn tekening over de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Iraanse Shirin Ebadi is door de jury bestaande uit Marlène Kenens (Brakke Grond), Sylvain Ephimenco (Trouw) en Derk Jan Eppink (Europese Commissie) gekozen als sterkste politieke tekening van 2003

De Publieksprijs 2004 gaat naar de tekening van QUIRIT.

De Press Cartoon Belgium wordt sinds 1999 uitgereikt en is de enige onderscheiding in België voor getekende journalistiek. Dit jaar werden 102 cartoons geselecteerd.

De Nederlandse Inktspotprijs bestaat sinds 1994 en wordt jaarlijks in het Haagse perscentrum Nieuwspoort uitgereikt voor de beste politieke tekening van het jaar.

Deze webexpositie bevat een selectie van de genomineerden voor de Press Cartoon Belgium en de Nederlandse Inktspotprijs.

Terug naar overzicht