Politiek in Prent 2011

De tentoonstelling Politiek in Prent 2011 geeft een overzicht van de beste politieke tekeningen van 2011 van 28 politiek tekenaars. De expositie staat grotendeels in het teken van de twee thema’s die het nieuws van het afgelopen jaar bepaalden: de Arabische lente en de internationale schuldencrisis.

Speciale aandacht in de expositie gaat uit naar Siegfried Woldhek, winnaar van de Inktspotprijs 2011. Met een weergaloos portret van Staatssecretaris Henk Bleker won Woldhek onlangs de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar.

Junior Inktspotprijs 2011

Tijdens de opening van de tentoonstelling Politiek in Prent 2011 vindt de uitreiking van de Junior Inktspotprijs 2011 plaats voor de beste politieke tekening van het afgelopen jaar volgens jongeren. Ruim 800 jongeren van middelbare scholen in Nederland brachten hiervoor hun stem uit. De organisatoren, het Persmuseum en de Stichting Pers&Prent, willen met dit educatieve programma jongeren stimuleren om politieke tekeningen als volwaardige nieuwsbron te zien.

Politiek TekenTalent 2011

Om ook de creativiteit onder jongeren te stimuleren reikt het Persmuseum een nieuwe prijs uit aan leerlingen uit het voorgezet onderwijs: Politiek TekenTalent 2011. Deelnemende leerlingen maken kans op het tentoonstellen van hun cartoon op de expositie in het Persmuseum. Een professionele jury kiest uit de inzendingen een veelbelovende cartoonist.

Deelnemende tekenaars aan Politiek in Prent 2011

Argus. Joep Bertrams. Jos Collignon. Arend van Dam. Djanko. Fokke & Sukke. Farhad Foroutanian. Pieter Geenen. Hajo. Tom Janssen. Ien van Laanen. Marco Lap. Marijn. Merijn Beeldverteller. Paul Kusters. Len Munnik. Ruben L. Oppenheimer. Pluis. Bas van der Schot. Trik. Peter van Straaten. Stefan Verwey. Nico Visscher. Mirjam Vissers. Berend Vonk. Siegfried Woldhek. Willem. Worstkeesscenario.

Terug naar overzicht